Klimogram

Iz špajzl programske opreme
Skoči na: navigacija, iskanje
Klimogram
Klimogram.png

Uvodna stran Klimograma
Podjetje (razvijalec): Marino Pavletič
Operacijski sistem: windows, linux
Licenca: brezplačno
Nivo šolanja osnovna
Predmet: geografija
Področje: družboslovno področje
Ocena (1-5): 5
Spletna stran: [1]

Povzetek

Na OŠ Šempeter v Savinjski dolini pri pouku geografije pogosto uporabljamo različne računalniške programe.Eden takšnih programov je program Klimogram, ki učencem mogoča risanje klimograma za posamezen kraj.Narisan klimogram omogoča analizo podnebnih podatkov(temperature, padavine).

Klimogram

Klimogram je program za izdelavo klimogramov. Izdelal ga je Marino Pavletič.

Na svoj računalnik ga naložimo s strani: http://www2.arnes.si/~mpavle1/

Delo s programom

Program uporabimo pri pouku geografije od 6. do 9.razreda.


Opis

Brezplačni program Klimogram je delo Marina Pavletiča. S pomočjo programa si lahko narišemo klimograme za posamezne kraje v Sloveniji ter v svetu. Program omogoča tudi prenašanje narisanih klimogramov v druge programe (Word,...). Če želimo prenesti sliko klimograma v Word,najprej kliknemo na tipko "urejaj sliko", nato odpremo Word dokument,izberemo ukaz Urejanje/prilepi in klimogram je shranjen v Word dokumentu.

Osnovni koncepti rabe

Program Klimogram je preprosto orodje za risanje povprečnih mesečnih temperatur in količine padavin po posameznih mesecih za posamezen kraj.Izdelan klimogram omogoča prepoznavanje in analizo podnebnih značilnostih posameznega kraja.Uporaben je pri pouku geografije od 6. do 9. razreda in omogoča aktivno delo učencev pri pouku.

Primeri dobre rabe

Zunanje povezave